PRIJAVILA MUŽA ZA NASILJE, ON JOJ NOŽ ZABIO PRAVO U SRCE Užas u Beloj Palanci, nakon ubistva presudio sebi

Mnogi zločini počinjeni na teritoriji Srbije uznemirili su javnost. Neki od njih su toliko surovi da se i godinama, ali i decenijama kasnije sa jezom govori o njima, a akteri krvavih pirova služe dugogodišnje robije ili su sami presudili sebi. U kategoriji Najjeziviji zločini u Srbiji podsećamo vas na neka monstruozna dela koja su odnela nevine živote i zavila u crno mnoge porodice, ali i cela mesta u kojima su se desili.

Priče o nasilju nad ženama naročito su aktuelne u danima kada se neki novi zločin dogodi. Međutim, krvava serija nasilja i ubistava žena svake godine sve je veća i brutalnija. Ovaj zločin u Beloj Palanci potresao je javnost tog 25. septembra 2019. godine. Bračni par Dragan (52) i Tatjana (1973) Vasiljković pronađeni su mrtvi u porodičnoj kući u Njegoševoj ulici. Prema prvim sumnjama, suprug je navodno ubio ženu, a onda se obesio.

Kako se sumnja, zločin se verovatno dogodio iz ljubomore. Prema prvobitnim informacijama, Tanji je suprug presudio nožem i to ubodom direktno u srce, da bi nakon tog svirepog čina sebi oduzeo život. Otišao je u dnevnu sobu, uzeo hemijsku i napisao ćerkama oproštajno pismo. Na kraju je uzeo konopac i obesio se.

– Dragan i Tanja su godinama bili u braku, a pre izvesnog vremena ona ga je napustila. Međutim, on nikako nije mogao da se pomiri s njenim odlaskom, pa ju je molio da se vrati. Patološki je bio vezan za nju, pričao je da je mnogo voli i kako ne može da zamisli svoj život bez nje. Posle dugotrajnog insistiranja Tanja je odlučila da mu se vrati, da pokušaju da obnove brak – rekao je izvor Kurira.

Foto: Facebook
Da sve bude još potresnije, zločin je otkrio Tanjin brat, koji je bio uznemiren što mu se nije javljala na telefon. Kad je razvalio zaključana vrata, zatekao je sestru s nožem zarivenim u srce i zeta obešenog u hodniku kuće. Odmah je o svemu obaveštena policija, a nakon uviđaja utvrđeno je da je Dragan Tatjanu oštricom noža udario u predelu grudnog koša i naneo joj povrede od kojih je preminula. Nakon ubistva, kako je saopšteno u pirotskom Višem tužilaštvu, Vasiljević je izvršio samoubistvo vešanjem.

Pirotsko Više javno tužilaštvo saopštilo je da će se obdukcijom ustanoviti na koji način se dešavala drama bez svedoka.

Motiv – ljubomora?
Komšije ove porodice bile su u šoku. Govorili su da je Dragan Tanju jako voleo, ali i da je bio ljubomoran. Nije mogao da je zamisli sa drugim muškarcem nakon 30 godina braka.

Foto: Facebook
U jednom trenutku počeo je maltretira Tatjanu. Tukao ju je i vrlo često je morala da stavlja veliki sloj šminke da sakrije masnice koje je imala od batina. Kad joj je prekipelo, spakovala je svoje stvari i vratila se kod svojih roditelja. Ali, Dragan nije mirovao, na sve načine je pokušavao da vrati suprugu nazad. Što se i dogodilo.

– Dragan je navodno gušio Tanju svojom ljubomorom. Pričaju i da ju je tukao, zbog čega ga je navodno prijavljivala policiji, a priča se da je dobio zabranu prilaska ženi. Ona je zato odlučila da stavi tačku na njihov zajednički život. Podnela je zahtev za razvod braka, a juče je trebalo da u sudu potpišu te papire. Dragan se s tim nije slagao, pa ju je veče uoči zvaničnog razvoda ubio – rekao je Kurirov izvor na dan ubistva.

Dragan je u oproštajnom pismu tražio da bude sahranjen pored Tatjane. Ta želja mu nije bila ispunjena.

Tanja i Dragan su iza sebe ostavili dve odrasle ćerke i unučiće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)