NIJEMCI SU TOTALNO RAZOČARANI: Ni u Njemačkoj nije baš najbolje, ali Hrvatska nas je šokirala

Njemački mediji ponovno pišu o Hrvatskoj kao omiljenom turističkom odredištu koje im postaje sve skuplje.

Nijemci pišu kako niti u Njemačkoj situacija nije dobra, ali kako ih je Hrvatska šokirala i razočarala. Hrana, smještaj, restorani, sve je poskupjelo prenosi fenix-magazin.

Njemački RTL piše kako su cijene „lihvarske“, kuglica sladoleda na nekim mjestima u Hrvatskoj košta i pet eura, te napominju kako i restorani postaju sve skuplji.

Onaj ko ide na odmor u Hrvatsku neka sa sobom ponese više novca, savjetuje RTL.de, jer Hrvatska će uskoro postati ljetovalište samo za bogate.

Nadalje, RTL-ovi novinari pišu kako su Italija, Španjolska i Francuska prošlost, sad je popularna Hrvatska.

– Hrvatska je u međuvremenu postala jedna od najpopularnijih evropskih destinacija za odmor, ponajviše zato što se dugo smatrala jeftinom destinacijom za putovanja, piše RTL.de.

– U Dubrovniku, jednom od najpopularnijih odredišta u zemlji, kuglica sladoleda navodno stoji pet eura. U Rovinju ne privlači pozornost sladoled zbog svoje previsoke cijene, već burger. Navodno bi turisti za njega trebali izdvojiti nevjerojatnih 22 eura . A u Šibeniku, svi oni koji se žele počastiti osvježavajućim Aperol Spritzom moraju izdvojiti jedanaest eura. Za čašu od 0,1 litre, piše njemački RTL.

Zašto je Hrvatska toliko skupa? Nezadovoljni su i lokalni stanovnici

Ako cijene ostanu visoke, neki će turisti vjerovatno u budućnosti potražiti jeftiniju alternativu. No kako navode Express i turoperator Kroati-Reisen, i lokalni stanovnici negoduju jer su svakodnevne stvari poput namirnica teško pristupačne.

Njemački RTL., piše kako je i Marko Paliaga, rovinjski gradonačelnik, tek nedavno priznao: – Pretjerali smo s cijenama. U gradu na obali već je skuplje i do 30 posto nego, primjerice, u unutrašnjosti.

Njemački mediji zaključuju kako je Hrvatska toliko skupa jer ima visoku stopu inflacije u usporedbi s ostatkom EU, a posljedice pandemije koronavirusa i dalje se vide. Navodno je bilo i skrivenih korekcija cijena u smještaju ili restoranima zbog uvođenja eura početkom godine.

Više cijene sladoleda i u Njemačkoj

Ipak, RTL.de piše kako situacija nije bolja niti u Njemačkoj jer primjerice, kuglica sladoleda košta najmanje 2 eura.

Povećane cijene hrane i energenata, viši troškovi proizvodnje i ponekad skuplje najamnine lokala, dovode do visokih cijena. Nije drugačije ni u Njemačkoj, ali u Hrvatskoj je skuplje, zaključio je njemački RTL prenosi Fenix-magazin/MD

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)