Srbin na ljetovanju u Hrvatskoj izvan sebe: ‘Nestvarno u kakvoj zabludi godinama živimo’

Gotovo da nema dana kada se u hrvatskim medijima ne pojavi neki tekst o skupim računima na Jadranu. Njemački mediji jedino kao i hrvatski se čude nad visokim računima sladoleda i piva u hrvatskim restoranima. Kad čovjek pročita sve te tekstove nije mu jasno zašto bi itko došao ljetovati u Hrvatsku kad je svugdje na Mediteranu jeftinije i ljepše nego kod nas.

Da je Hrvatska ipak jedna od najljepših, a izgleda i najpovoljnijih zemalja na Mediteranu misle naši susjedi. Naime, mladić iz Srbije koji se potpisuje DrRadiolog je o svojim iskustvima progovorio na društvenoj mreži X, bivšem Twitteru.

 

 

“Milijun ljudi mi je reklo ‘de ćeš tamo preskupo je, pazi šta pričaš i ostale budalaštine.. kad ono ide”, započinje svoju priču mladić.

Cijene kao u Beogradu

On je na društvenim mrežama objavio niz fotografija iz lokala i s plaža u Makarskoj te je naveo kako je za sada sve što je vidio u domeni cijena iz Beograda, kao i da za razliku od nekih ljetovališta gdje Srbi rado borave ljeti, na tom mjestu i dalje nema privatnih plaža.

Također, naveo je i da nije imao nikakvih problema zato što je Srbin.

 

 

 

“Spoj svih mora na kojima ste ikada bili. Ta boja, opuštenost, naslikani borovi, ma nestvarno i potrebno da se vidi. Rivijera podsjeća na Crnu Goru, ali nigdje privatnih plaža sa suncobranima do vode. Ne! Ručnik i možeš gdje hoćeš i kako hoćeš. Vodu nikad nisam video čistiju. Ne znam što je ovdje skupo kad su cijene iste kao i u Beogradu. Za mene je to sramota i stid. Prije neki dan sam ispod tornja na Avali platio račun za 3 osobe 6.000 dinara. Po piće i jelo i jedna šopska od 450din!?

 

Cijene u marketu pored apartmana iste kao kod nas. Nestvarno u kakvoj zabludi godinama živimo. Kažite mi da ove cijene nisu iste kao i u običnom restoranu na Adi. Druga stvar, nitko nikoga ne šljivi pet posto. Od čega da se čuvam? Od zla nastalog dok još nisam ni progledao i koje se budalama prenosi već 30 godina zarad ne znam kog cilja. Ma ćao bre. Stranaca ne znam odakle sve nema. Zaboli ih tko se kako obukao, tko ima veće s**e i usta. Bukvalno raj. Ovo je tek prvi dan i dojmovi su nevjerojatni”, napisao je on.

Prema računu koji je podijelio, njega je obrok za četiri osobe s pićem koštao 65 eura.

 

 

 

 

Autor:Dnevno.hr/I.J.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)