HRVATICA PODELILA SVOJE ISKUSTVO IZ BEOGRADA: Svi dele njen SNIMAK zbog onoga što je rekla o SRBIMA (VIDEO)

Zagrepčanka Patricija Tepšić koja je već dva puta posetila Beograd, odlučila je da podeli svoje iskustvo

 

Uprkos decenijama koje Srbe i Hrvate dele od ružnih istorijskih događaja, mnogi još uvek imaju bojazan da se nađu sa one strane granice i posete susednu državu, kako ne bi doživeli neku neprijatnost i osetili neprijateljstvo o kojem se neretko, opravdano i neopravdano, govori na društvenim mrežama.

Upravo iz tog razloga Patricija Tepšić iz Zagreba, koja je već dva puta posetila Beograd, odlučila je da podeli svoje iskustvo i sruši predrasude koje neki pripadnici i našeg i njenog naroda imaju.

Na to ju je podstaklo pitanje jednog od pratioca kog je interesovalo da li je bezbedno doći u Beograd sa hrvatskim tablicama, na šta je Patricija odmah imala spreman odgovor.

“Dečko i ja smo apsolutno svaki dan išli do grada i uvek bi ga parkirali u garaži i kako bi ga ostavili, tako bi ga i pronašli. Ne, niko ti ništa neće napraviti na autu i da, uvek ima nekakvih debila, ali ima ih i kod nas. Što se tiče samog saobraćaja, zna da bude provokacija u smislu trubljenja i blicanja, ali to je sve svedeno na minimum”, započela je ona.

Potom se osvrnula na utiske koje je iz naše prestonice ponela.

“U Beogradu su predivni ljudi, jako komunikativni, jako srčani i jako dobri. Dečko i ja smo se sve vreme osećali dobrodošlo. Ne treba se bojati otići autom ni u jednu državu, jer automatski ograničavamo svoj život na nekakve strahove i nećemo doživeti apsolutno ništa, a šta nam je život ako ga ne proživimo kako treba”, zaključila je Patricija.

U komentarima je odmah stigao veliki broj poruka dobrodošlice i podrške naših ljudi. Neki su se potrudili da devojci daju do znanja da je “blicanje i trubljenje” u Beogradu stil vožnje, te da niko od pripadnika njenog naroda ne bi trebalo da brine zbog eventualnih provokacija.

Iako i dalje ima negativnih informacija u vezi sa srpsko-hrvatskim odnosom, pojedinci kao Patricija Tešić daju optimizam u ovom pogledu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)