Dodik divljao u Donjoj Gradini, urlao o ujedinjenju sa Srbijom: Ovo je vijek ujedinjenja!

Milorad Dodik, predsjednik RS, najavio je u Donjoj Gradini da će RS i Srbija biti jedna država.

Nevjerovatne vijesti! Ekipa doktora iz Bosne razvila formulu koja odlično pomaže pri ublažavanju hemoroidalnih tegoba!

Capturedasfdsafsda

U Donjoj Gradini održava se manifestacija obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog režima u koncetracionom logoru Jasenovac.

Dodik je kazao da se danas okupljaju tu na inicijativu Vlade RS i Srbije.

Kazao je da je srpski narod kroz historiju progonjen i da su ih stalno dijelili.

“Pa tako kažu slovenski Srbi, hrvatski Srbi… Mi smo Srbi, jedan narod. Tako pokušavaju da nas podijele. Kad nam kažu da smo bosanski Srbi, to nije uvreda, a kad mi njima kažemo da su muslimanski Srbi onda je to politički nekorektan govor. Ili nastojanje da druge uvrijedimo kao da nas ne vrijeđa priča o bosanskim Srbima ili ovim ili onim Srbima”, naveo je on.

Pa nastavio:

“Srpski narod je jedinstven, jedinstven u stradanju. I zato smo ovdje objedinjeni, i jednog dana ćemo biti jedna država i niko nas neće spriječiti u tome jer je to naše pravo”, naveo je Dodik.

Kaže da slobode nema bez države.

“Dražva je sloboda, ne možemo da živimo u BiH koja nas ovako stiska. Otimali su nam 1941. imovinu tenkovima. Danas isto rade na drugi način i hoće da nam oduzmu imovinu, da nam kažu da nismo država i da nismo dostojni tome. Oni koji su prije nekoliko dana ovdje bili, ne možete izjednačiti zločin u Srebrenici sa ovim. Nije isto. Ne može biti isto.

To je bio zločin i za njega trebaju da odgovaraju oni koji odgovaraju, ali nije bio genocid. Nećete nama nametnuti tablu genocidnog naroda”, rekao je Dodik.

Istakao je da je prošli vijek bio vijek stradanja srpskog naroda, a da će ovaj biti vijek ujedinjenja.

“Plan koji imamo i koji provodimo da proglasimo RS državom i ujedinimo sa Srbijom mora da bude plan svakog od nas. Mi ne pravimo državu na tuđoj teritoriji. Ovo je naša država i naša sloboda i naša imovina”, istakao je on.

On je kazao da je politika bratstva i jedinstva jedino bila štetna po Srbe.

“Dosta toga”, istakao je on.

“Nema slobode bez države. Ne želimo ništa loše muslimanima Bošnjacima i Hrvatima. Ali ne želimo zajedno više. Merkel je govorila da je propala multietničnost, pa što nas gurate u to”, naveo je Dodik.

“Možete da pošaljete koliko god hoćete jedinica u tu Altheu i ne znam ni ja kakva sranja. Mi ćemo našom političkom voljom da ostvarimo to. Samo na taj način možemo biti slobodni. Svakome želim dobro, i treba da živimo jedni pored drugih, tako mora. Zajedno ne možemo”, rekao je.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)