Formira li se novi blok u FBiH sa 13 ruku koji će činiti NES, SBiH, HDZ 1990 i HNP?

Nevjerovatne vijesti! Ekipa doktora iz Bosne razvila formulu koja odlično pomaže pri ublažavanju hemoroidalnih tegoba!

Capturedasfdsafsda

 

Narodni evropski savez (NES), Stranka za BiH i HDZ 1990 razmatraju formiranje novog političkog bloka u Federaciji BiH, saznaje Klix.ba.

Iz ovih stranaka smo dobili informaciju da će do kraja ove sedmice održati sastanak, ali nisu željeli potvrditi niti demantovati ideju o novom bloku.

NES danas ima pet zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, Stranka za BiH četiri, a HDZ 1990 tri plus jedan iz HNP-a (djeluju zajedno).

To znači da bi ovaj blok mogao igrati značajnu ulogu u budućem formiranju nove Vlade FBiH sa 13 ruku.

Trojka i HDZ od danas nemaju dovoljnu parlamentarnu većinu za formiranje novog saziva vlade, čak i da im se pridruži HDZ 1990 i HNP sa četiri ruke, a nakon što su SBiH i NES danas saopćili da izlaze iz dosadašnje većine.

Istovremeno SDA ima 26 ruku, a uz njih je i DF sa 12 zastupnika što čini 38 glasova.

I tu će SBiH, NES, HDZ 1990 i HNP, biti u fokusu u narednim danima i vjerovatno pod velikim pritiskom obje strane (Trojka-HDZ i SDA-DF) koje žele predvoditi formiranje vlasti i biti na čelu buduće Federalne vlade. Ne treba zaboraviti ni POMAK i HRS koji imaju po jednog zastupnika.

Predsjednik Devedesetke Ilija Cvitanović je za Klix.ba ranije danas kazao da je HDZ 1990 spreman biti dio parlamenarne većine ukoliko budu zastupljeni i u Vladi FBiH, ali i u ostalim institucijama i vladama na svim nivoima vlasti.

Dakle, kreće igra “ko će ponuditi više” bloku koji je u nastajanju, ali koji će u narednim danima imati sigurno presudnu ulogu za budućnost Federalne vlade.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)